Medevi  Brunnsorkester

Medevi  Brunnsorkester har spelat varje sommar på Medevi Brunn i oavbruten följd sedan 1870-talet. Musiken har haft stor betydelse  för brunnslivet.Ensemblen bestod av mässingskvintett- och sextett, ofta förstärkt med trummor. 1870-talet engagerade Brunnen en kapellmästare som samlade musiker från olika regementen. Omkring mitten av 1800-talet bestod oftast brunnsmusiken av gästande avdelningar ur olika regementen.

Numera består Medevi Brunnsorkester av utvalda professionella musiker, musiklärare och kompetenta amatörer som spelar på ideell basis.

Medevi Brunnsorkester har hela tiden behållit mässingssextetten. De spelar på de traditionella instrument  esskornett, althorn, tenorbas etc trots att de vart omoderna redan på 1920-talet. Militärmusikkårerna har ersatt sina instrument med trumpeter, valthorn, tromboner osv. På Medevi Brunn klingar musiken från instrument från början av 1900-talet exakt likadant som mässingsorkestrarna på 1800-talet. Detta försvårar rekryteringen av musiker.

Reportoaren består av över 1000 nummer. Den är mycket blandad med valser, marscher,  opera, operett och nyare musik som anpassats för mässingssextett.

Varje kväll marscherar brunnsorkestern i täten med gäster och besökare efter. Marschen Grötlunken som spelas är av Fr. Zikoffs som i orginal heter Defilard-marsch.


Numera leds Medevi Brunnsorkster av Magnus Eriksson och Anna Hansson.

Brunnsorkestern har spelat in flera CD-skivor som presenteras och säljs på deras hemsida. Under säsongen finns CD-skivorna till försäljning under konserterna, i Apoteket, Schweizeriet och hotellreceptionen.

Kontakt och mer info:


Medevi Brunnsorkester i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.